O klubu

FK Ljukovo je fudbalski klub iz Ljukova osnovan 1975. godine od strane meštana istoimenog sela, jedan kratak period klub je nosio ime FK USAOJ, zbog sponzorstva, ali veći deo svog postojanaj nosi sadašnje ime.

Kroz svoju dugu istoriju FK Ljukovo je nosio različite boje, ali je na kraju zadržalo plavo belu kombinaciju u i tim bojama nastupa već duže vreme, naravno neračunajući gostujuću garnituru dresova koja je i dalje poprilično šarena.

Dres fudbalskog kluba Ljukovo

Najveći uspeh svakog kluba je u tome da ima jaku omladinsku školu, a na jačanju omladinske škole FK Ljukovo ulaže velike napore, i konstantno vrši UPIS NOVIH ČLANOVA!

S’ obzirom na to da se dosta ulagalo u omladinsku školu možemo se pohvaliti sa nekoliko igrača koji su ponikli iz Ljukova, a ostvarili su zavidne karijere ili su na dobrom putu da to učine. Neki od njih su i dalje aktivni pa ćemo njih nabrojati prvo Mile Vujasin, trenutno nastupa u Mačvi koja se takmiči u najprestižnijem takmičenju u Srbiji, kao i Aleksa Plećaš koji gradi karijeru u prvoj ligi Slovačke.
Neki od igrača koju su završili svoje igračke karijere su Vid Vučenović, koji je bio član zlatnog tima FK Inđije koji se plasirao prvi put u istroji u najprestižnije takmičenje u Srbiji. Naravno ne smemo, a da ne pomenemo najveću legendu kluba Zorana Jankovića koji je zbog svojih uspeha dobio i Bugarsko državljanstvo i nastupao za reprezentaciju Bugarske, zahvaljući njegovom transferu Ljukovo je dobilo značajan procenat i od tih para rekonstrunsalo stadion.

Naravno ovo su samo neki od njih, a vi možete takođe postati deo istorije našeg kluba ukoliko nam se pridružite!

Create your website at WordPress.com
Započni
%d bloggers like this: